Back to school kicsit később és kicsit másképp


Helló, szia, üdvözöllek!
Oké, szóval két napot késtem ezzel az egész back to school őrülettel de talááán még nem vagyok teljesen reménytelen. (vagy de, de akkor jövőre ugyanezt fogom posztolni :P)

Ez az utolsó évem a gimnáziumban amit ég nem igazán sikerült felfognom, nem igazán érzem magam késznek ara hogy itt hagyjam a jól megszokott 12 éves iskola rendszert és erre csak rá tesz egy lapáttal hogy teljesen el vagyok veszve mit is kéne kezdenem az életemmel.
Ja és még nem is említettem hogy idén  é r e t t s é g i! (ma nagyon be lettem paráztatva úgyhogy légyszi, légyszi nyugtassatok meg hogy nem olyan para és szigorú az egész mint ahogy elénk van vetítve)

Na de ha már így belecsaptam ebbe az érettségi témába (bocsi mindenki, aki még előtte áll, tudom halljátok eleget) akkor beszéljük már egy kicsit ki.
Kilenceikben újonnan belépsz a gimnázium ajtaján tele reménnyel és izgatottsággal hogy mit is hoz a jövő, osztálytársak stb., majd a második órán máris szemben találod magad azzal a szóval hogy ÉRETTSÉGI. Ez egészen 12.-ig megy, addigra eléggé beparáztatták (haha, engem nem törtek meg így is mindig a bukás széléről másztam vissza (amúgy nem vagyok rá büszke)) ahhoz hogy tudatosítsd magadban; Igen, erre tanulni kell.
Majd szembe jön veled egyik júniusban úgy 36578 videó a YouTube-on ahol a kedves kollégák olyan sztorikat mesélnek mint például; "Az utolsó héten kezdtem el tanulni, addig nem is láttam még a szöveggyűjteményt, mégis átmentem és még az egyetemre is felvettek".
Ilyenkor gondolkodik el a diák hogy most akkor mi van?! Mindenki (na jó nem teljesen MINDENKI ugyebár, itt ez a lényeg) parázik, készül és legrosszabb esetben is egy elbukott tantárgyról hallani, de igazából én még ilyen emberrel sem találkoztam személyesen.
Szóval itt állok a nagy megmérettetés előtt 9 hónappal és ma töri órán eldöntöttem hogy ma elkezdem tanulni a középkort mert még így se fogok végezni, szóval légyszi, valaki világosítson fel, mennyire fogok meghalni?
Na, visszatérve az eredeti témához két ilyen back to school bejegyzésem lesz, az egyik ez a firka lenne itt ni, a másik pedig majd egy uzsonna/reggeli/suliskaják bejegyzés lenne, de valószinűleg csak a jövő héten!
Csapjunk a közepébe!

Idén azt a döntést hoztam meg hogy nem veszek több füzetet, csak azokra a tantárgyakra ahol ez külön követelmény.
Ez nem azt jelenti hogy idén nem írok majd jegyzeteket, hanem azt hogy lefűzős mappákban, színes lapokkal elválasztott "füzeteim" lesznek. Ez abból a szempontból sokkal jobb hogy mindig csak egy mappa lesz nálam amiben az éppen aktuális anyagok lesznek, majd tz után le tudom őket fűzni saját mappákba, így lesz minden szépen rendszerezve és lapból is csak annyit használok amennyi szükséges. Sokkal kevesebb dolgot kell magammal cipelnem, a mappákat megtarthatom és ezek igazán bármikor jól jönnek, ennek tetejében pedig később még a húgomnak is jól jöhetnek a jegyzeteim, amik ennek a köszönhetően tökéletesen rendben lesznek.
Egyenlőre egyetlen egyszer használtam az új rendszerem, egy kicsit talán túl sok lapot tettem bele, nehezen lapozható, de ezen lehet változtatni, ha szeretnétek később még tartok róla beszámolót hogy hogyan vált be!

Köszönöm a figyelmet, puszilok mindenkit!
Sydney

Elértek Instagrammon: @littlethingsrain
És email-ben is: fejetlenlanyok@gmail.com
Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

YouTube csatornák amelyeket érdemes követni - I. rész

Dolgok amiket kicsiként máshogy csináltál

Egy produktív hétvége receptje