Egy produktív hétvége receptje

Sziasztok!
Mostanság sok videót néztem ezzel a témával kapcsolatban és amúgy is foglalkoztat ez a téma, hogy hogyan tudnék minél jobban teljesíteni, és hogy tudom minél hasznosabban tölteni az időm.
Borzasztóan rossz vagyok az időm beosztásában például, de ezzel kapcsolatban egy kis "táblázatos időbeosztás" segített nekem. De nem szeretném lelőni a bejegyzést, lássuk is, mik az én bevált módszereim, trükkjeim!

Kelj időben! Ez alatt nem azt értem hogy hopp hatkor már legyél kinn az ágyból, de nem hazudok, ha 11-kor kelsz maximum nagy sietségben tudod teljesíteni a kijelölt dolgaid. A legrosszabb mikor vasárnap este hatkor/hétkor jössz rá hogy még van egy csomó házid, pakolni valód stb. Én azt ajánlom olyan 9 körül legkésőbb kelj fel, a hosszabb nap érdekében, és az se rossz kezdés hogyha előtte nem éjjel háromkor feküdtél le. ☺

Készíts egy finom reggelit magadnak! Ugyanis biztosan hallottad már hogy "a nap legfontosabb étkezése a reggeli"! Jó egy tápláló és finom reggelivel kezdeni a napot, mellé kávéval, vagy teával, meg hát fel is dobja az embert szerintem! Utána a nap előrehaladtával ha nassolni támad kedved, a csoki helyett inkább a gyümölcsökhöz nyúlj, nem fogod megbánni!

Rakj rendet, ágyazz be, szellőztess ki! Nem azt mondom hogy teljes szoba portalanítása és gyermekkori játékok kiszelektálása, de vidd ki a szennyes edényeket (ugye nem csak nálam vannak benn a bögrék néha napokig?), ruhákat, ágyazz be, engedj be friss levegőt és tegyél rendet az íróasztalodon! Hidd el sokkal jobb rendben dolgozni/tanulni/olvasni vagy bármi!Írj időbeosztást a feladataidról! Én ezt a módszert ebben a tanévben kezdtem megtanulni igazán és alkalmazni. Annyi a lényege hogy végiggondolod mit kell csinálnod vagy éppen tanulnod a következő napra/hétre majd beosztod hogy hány órakor fogod tanulni stb. Íme egy példa:

10:00 - 10:30: irodalom házi
10:35 - 11:00: matek házi
11:10 - 12:00: angol tétel megírása
12:15 - 12:45: biosz tanulás
12:50 - 13:30: spanyol tétel

Fontos hogy két hasonló tantárgyat (pl. nyelv, vagy fizika matek) ne tanulj egymás után, és tarts szüneteket, attól függően hogy mennyit tanultál előtte! Miközben tanulsz, kapcsold ki a telefonodon az értesítéseket és ha csak nem zene mellett tanulós tipus vagy akkor inkább a Korn legújabb albumát ne most hallgasd meg!
Persze ha más feladataid vannak (blogposzt, rend rakás, vasalás, rendszerezés, vásárlás stb.) akkor ez egy kicsit másképp működik, szünetet sem kell talán ilyen gyakran tartanod!

Rendszerezz, jegyzetelj! Itt azt értem pontosan hogy rendszerezd a tennivalóid a következő hétre például. Hova kell menned, mit kell csinálnod, miket kell venned, stb. Jó ha vezetsz Bullet Journalt, vagy van naptárad, de a telefonos naptáraknak is egyre több funkciója van.
Rakd rendbe a sulis jegyzeteid is, nézd át nem kell-e valamit átírni, átmásolni, készülj előre.

Pihenj! Ha végeztél a feladataiddal, mindenképp pihenj! Hétvége van, egy hosszú hét van mögötted, mindig van mit kipihenni! Főzz egy teát, süss egy tálca sütit, olvass, nézz sorozatot, menj el egy hosszú sétára a friss levegőn, nézegess régi képeket vagy társasozz a családoddal!
Én a pihenést is mindenképp a produktív hétvégéhez sorolnám, hiszen rá kell készülni a következő hétre is! ☺Remélem hasznos volt ez a bejegyzés nektek, lenne esetleg valami kiegészíteni valótok? Szerintetek hogy telik egy produktív hétvége? Írjátok meg kommentben! ☺

Puszi,
SR

A képek Pinterestről vannak.

Instagram: littlethingsrainMegjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Tippek nyelvtanuláshoz

januári kedvencek - 2019

Tanulj meg egyedül lenni!