Az igazi csoda - filmajánló

Sziasztok!
Egy hosszabb-rövidebb kihagyás után újra itt, egy szerintem nagyon különleges filmajánlóval! :)
Tegnap a családdal elmentünk moziba és sok válogatás után Az igazi csoda című filmre esett a választásunk. Nagyon izgatott voltam miatta mert régen már belekezdtem a könyvbe (R.J Palacio - Csodácska) de nem tudtam befejezni mivel unokahúgom könyvtári könyve volt.
Aztán kb. egy hete az egyik barátnőm megnézte a filmet és nagyon tetszett neki úgyhogy már nagyon kíváncsivá tett!

Spoiler előfordulhat

Kis ismertető:
"Egy új közösségbe bekerülni mindenkinek nagy kihívás - de van, akinek még annál is nagyobb. Auggie Pullman jó fej, okos, kedves és már ötödikes, mégis most kezdi csak az iskolát. A kisfiú ugyanis arcdeformitással született, és eddig édesanyjával tanult otthon. Auggie nem hétköznapi arca alaposan felkavarja az iskolában a kedélyeket. Auggie azonban épp olyan hétköznapi dolgokra vágyik, mint a többi gyerek, és legfőképpen; barátokra. A kisfiú mindent megtesz, hogy elfogadják, de a beilleszkedés nem megy zökkenő mentesen. A szeretetnek és a kedvességnek azonban, mint tudjuk, mágneses ereje van..."

Előzetes:Szereplők:
Auggie Pullman - Jacob Tremblay
Isabel Pullman - Julia Roberts
Nate Pullman - Owen Wilson
Via Pullman - Izabela Vidovic
Auggie barátai, Via barátai, tanárok, osztálytársak

A történetet négy szemszögből láthatjuk. Először Auggie szemével látjuk milyenek is az első napok az ötödikben, milyen a beilleszkedés. A következő szemszög Via. Ő Auggie nővére, négy év van köztük. Nagymamája halála óta egyetlen bizalmasa legjobb barátnője Miranda. A következő vagy Jack Will (Auggie barátja) vagy Miranda szemszöge erre nem teljesen emlékszem. Miranda részében annak az okát tudjuk meg hogy miért szakította meg a barátságot Via-val, majd hogyan próbálja ezt helyre hozni. Jack Will része nagyon hasonlít Mirandáéra, ő is a legjobb barátját próbálja visszaszerezni. Nekem nagyon tetszett hogy a történet során nem csak egy nézőpontot ismerhettünk meg.
A történet nagyon szépen dolgozza fel az igaz barátságot, az elfogadást, a testvéri szeretetet. A történetben az iskolai zaklatás is megjelenik.
Nem egyszer megkönnyeztem a filmet, én nagyon ajánlom mindenkinek!Köszi hogy elolvastátok, remélem tetszett! Ha láttad a filmet írd meg hogy tetszett, ha még nem, akkor hogy tervezed-e! :)

Puszi,
Sydney

Instagram: littlethingsrain

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Tippek nyelvtanuláshoz

januári kedvencek - 2019

Tanulj meg egyedül lenni!