Ugrás a fő tartalomra

Az igazi csoda - filmajánló

Sziasztok!
Egy hosszabb-rövidebb kihagyás után újra itt, egy szerintem nagyon különleges filmajánlóval! :)
Tegnap a családdal elmentünk moziba és sok válogatás után Az igazi csoda című filmre esett a választásunk. Nagyon izgatott voltam miatta mert régen már belekezdtem a könyvbe (R.J Palacio - Csodácska) de nem tudtam befejezni mivel unokahúgom könyvtári könyve volt.
Aztán kb. egy hete az egyik barátnőm megnézte a filmet és nagyon tetszett neki úgyhogy már nagyon kíváncsivá tett!

Spoiler előfordulhat

Kis ismertető:
"Egy új közösségbe bekerülni mindenkinek nagy kihívás - de van, akinek még annál is nagyobb. Auggie Pullman jó fej, okos, kedves és már ötödikes, mégis most kezdi csak az iskolát. A kisfiú ugyanis arcdeformitással született, és eddig édesanyjával tanult otthon. Auggie nem hétköznapi arca alaposan felkavarja az iskolában a kedélyeket. Auggie azonban épp olyan hétköznapi dolgokra vágyik, mint a többi gyerek, és legfőképpen; barátokra. A kisfiú mindent megtesz, hogy elfogadják, de a beilleszkedés nem megy zökkenő mentesen. A szeretetnek és a kedvességnek azonban, mint tudjuk, mágneses ereje van..."

Előzetes:Szereplők:
Auggie Pullman - Jacob Tremblay
Isabel Pullman - Julia Roberts
Nate Pullman - Owen Wilson
Via Pullman - Izabela Vidovic
Auggie barátai, Via barátai, tanárok, osztálytársak

A történetet négy szemszögből láthatjuk. Először Auggie szemével látjuk milyenek is az első napok az ötödikben, milyen a beilleszkedés. A következő szemszög Via. Ő Auggie nővére, négy év van köztük. Nagymamája halála óta egyetlen bizalmasa legjobb barátnője Miranda. A következő vagy Jack Will (Auggie barátja) vagy Miranda szemszöge erre nem teljesen emlékszem. Miranda részében annak az okát tudjuk meg hogy miért szakította meg a barátságot Via-val, majd hogyan próbálja ezt helyre hozni. Jack Will része nagyon hasonlít Mirandáéra, ő is a legjobb barátját próbálja visszaszerezni. Nekem nagyon tetszett hogy a történet során nem csak egy nézőpontot ismerhettünk meg.
A történet nagyon szépen dolgozza fel az igaz barátságot, az elfogadást, a testvéri szeretetet. A történetben az iskolai zaklatás is megjelenik.
Nem egyszer megkönnyeztem a filmet, én nagyon ajánlom mindenkinek!Köszi hogy elolvastátok, remélem tetszett! Ha láttad a filmet írd meg hogy tetszett, ha még nem, akkor hogy tervezed-e! :)

Puszi,
Sydney

Instagram: littlethingsrain

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

YouTube csatornák amelyeket érdemes követni - I. rész

Halihó!
Üdv újra a blogon, köszi hogy ide kattintottál, azzal együtt hogy már lassan két hónapja inaktív a blogom.
Az igazság az hogy egy befejezett és két elkezdett bejegyzés van piszkozatban a bloggerben de nem voltak egyikkel sem igazán megelégedve, olyat pedig nem szeretnék közzétenni, nem látom sok értelmét.
Most viszont visszatértem, inkább nem ígérek semmit, ez a legjobb ígéret!
Köszönöm ha ide kattintottál, jó olvasást, nézelődést!

Ma olyan YouTube csatornákat szeretnék nektek mutatni amelyek olyan tartalmat osztanak meg hogy úgy láttam/gondoltam, ezeket nektek is ismernetek kell! Természetesen ha a te kedvenceid nem szerepelnek (legyen az bármilyen téma) akkor kommentben mindenképp oszd meg velünk! ;)

Jusuf
Jusuf aka Jasmine Svájcban él (((ha jól értelmeztem))), középiskolás, legfőbb témái pedig: vlogok, hogyan legyen produktívabb egy napod, instakép gyártás a barátaival, tippek tanuláshoz és egészséges életmódhoz és különböző outfit ötletek.
Már jó ideje követem ezt a lánykát…

Mit tegyél ha rossz kedved van?

Sziasztook!
Örülök hogy újra itt vagy, köszöntelek köreinkben! Ma egy kis segítős bejegyzést hoztam, vagy nem is tudom hogy nevezzem.
Ezek a tippek amiket megfogok veletek osztani mind olyan dolgokat tartalmaznak amiket én szoktam alkalmazni, nem garantált a 100%-os siker de egy próbát megérnek ;)
Vágjunk is bele!

Hallgass zenét!
Egy kis pontosítás, hallgasd a kedvenc zenéid! Azokat amiket a boldog időkben hallgatsz, amiktől legszívesebben táncra perdülnél és amik úgy belemásznak a fejedbe hogy napokig nem tudsz szabadulni tőlük! Próbálj az énekessel együtt énekelni, minnél jobban beleélni magad és egy idő után észre se fogod venni hogy már vagy 10x meghallgattad!Olvass bele a kedvenc könyvedbe!
Lehetőleg ne abba amelyiknek a végében meghal a kedvenc szereplőd mert az talán nem fog annyira feldobni. Keress egy kedvenc részt, vagy vicces jelenetet!

Menj el sétálni!
Egy jó hosszú séta a friss levegőn soha nem árt, ráadásul van időd gondolkodni, kiszellőztetni a fejed, vagy éppen …

Kedvenc Disney sorozataim

Halihóóó!
Már kicsit uncsi hogy minden nap csak a kajámról írok, szóval megnéztem az ötletes füzetem és úgy gondoltam hogy ezt már elég régóta halogatom ahoz hogy most írjak róla!

Évekig az volt a szombat-vasárnap reggeli "rutinom" hogy Disney, reggeli, nap további része. Én és a hugom nagyon-nagyon szerettük az ottani sorozatokat. Még mindig megvan a Waverly place-s füzetem és mappám!  Úgyhogy most megmutatom nektek gyerekkorom kedvenc szereplőit, helyszíneit! Tartsatok velem ha ti is szeretitek/szerettétek őket, ha nem akkor pedig még nem késő megszeretni!

Waverly Place varázslói
Két szó emberek. Russo család. Szerintem egyszerűen zseniálisak. Viccesek, szeretik egymást, egy nagyon jó csapat. A sorozatot 2007-től 2012-ig játszották és ez idő alatt rengeteg mindent átélhettünk ezzel a családdal (és persze Harper, meg Dean, meg Zeke és Juliet is fontos szereplők voltak (nekem legalábbis))
Miután a sorozat végetért volt egy különkiadás Alex kontra Alex címmel 2013-ban.


Hannah M…