Fejetlenség

Sziasztok!
Hogy vagytok ezen a csodás napon? ☺

Nem olyan régen csináltam egy szavazást Instagrammon amiben szerepelt két olyan kérdés amire a válaszok kicsit megleptek.
Alapvetően eddig is tudtam/gondoltam hogy könnyebben lesz sikeres egy blog hogyha tudjuk az író eredeti nevét és tudjuk/látjuk hogy hogy néz ki.
Viszont az igazán meglepett hogy a szavazók kb 80%-át zavarja hogy nem tudja az igazi nevem és sose látta az arcom, nem tudja hogy nézek ki.
A bejegyzésben szeretném tisztázni hogy ez miért van és találni rá valami megoldást.

Miért nem az igazi nevem használom?
Mikor a barátnőmmel kb. egy éve létrehoztuk a blogot akkor úgy döntöttünk hogy nem a saját nevünket fogjuk használni.
Ezzel a barátnőmmel kb 10 éve ismerjük egymást és két másik lánnyal együtt van egy kis "squadunk". Mikor kicsik voltunk kitaláltunk neveket és ezekkel játszottunk, így hívtuk egymást. Úgy gondoltuk hogy ezek a nevek tökéletesek lennének.
Használhatnám az igazi nevemet de így még talán izgalmasabb is ez az egész.


Miért nincsenek képek rólam?
Úgy gondoltuk Californiával (a fent említett lánnyal), hogy nem szeretnénk ha az ismerőseink, barátaink tudnának a blogról. Mindketten csak kevés embernek mondtuk el, nem terjesztettük a dolgot.
Ennek a fő oka az volt hogy nem akartuk hogy a sulis társaink tudjanak a blogról és esetleg visszahalljunk dolgokat a bejegyzéseinkből, vagy csak szimplán vicc tárgyai legyünk.
A másik ok hogy igazán nem tudnék most olyan bejegyzést mondani amihez esetleg passzolt volna egy kép amin én vagyok ☺. Persze ettől függetlenül a profilképen szerepelhetnék én.
Én úgy tervezem hogy a gimi befejezése után ha tudok elég erőt gyűjteni akkor rólam is láthattok képeket és a saját nevemet fogom használni.

Megoldás féle...
A jövőben tervezek divattal kapcsolatos bejegyzéseket, úgy tervezem hogy ott lesznek rólam képek, csak úgy hogy az arcom ne látszódjon, remélem ezzel is egy kicsit közelebb kerültök hozzám.
Ezenkívül mivel szerencsére a blog instagramján senki ismerősöm nem követ ezért nagyon talán tartok majd ott egy live-ot és ismét nagyon talán néha story-ba láthattok majd egy-két szelfit.

Érdekelne a vélemenyetek az egész témával kapcsolatban. Titeket zavar hogy nem tudjátok a nevem és nem tudjátok hogy nézek ki? Nektek mi a javaslatotok? Blogger/bloggerina társaim ti hogy vélekedtek erről az egészről?

Köszönöm hogy bár nem tudjátok ki vagyok, hogy is nézek ki, de velem tartotok posztról-posztra! ♥Instagram: littlethingsrain

Puszi,
Sydney Rain

Megjegyzések

 1. Szia :)
  Én is gimis vagyok szóval átérzem, hogy hogyan érzel. Viszont elmondom, hogy én a blogomat már úgy kezdtem, hogy felvállalom a nevem és az arcom, sőt még a privát facebookomon is promotálom, és soha egyetlen osztály- vagy iskolatárstól nem kaptam negatív megjegyzést, és nem lettem vicc tárgya sem, sőt mindenki pozitívan reagált arra, amikor elmondtam, hogy blogolok, szóval don't worry ;) nem fognak szétszedni. Persze megértem , ez egy nehéz kérdés.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Wow, de jó ilyet hallani!
   Igazából azért félek ettől mert egy osztálytársam cikkeket ír és arra nem éppen a pozitív megjegyzések jönnek, ez is közrejátszik nálam... :/

   Törlés
  2. Nem is értem, hogy hogyan kaphat valaki negatív visszajelzést a cikk és blogírásra. Ez egy annyira kreatív és különleges dolog....
   Maximum csak az irigység beszélhet belőlük ;)

   Törlés
 2. Szia Sydney! :)
  Amikor megláttam ezt a bejegyzésed a Facebookos csoportban, egyből felkeltette az érdeklődésem, ugyanis félig-meddig én is ilyen titkolózós bloggerina vagyok. A legtöbb ok, amiket írtál, rám is igaz, viszont én próbálok úgy arctalan maradni, hogy valamit azért mégiscsak elárulok magamról, de nem mindent. Gondolok itt a nevemre például. Így próbálom még izgalmasabbá tenni a dolgot, viszont az arcom nem tervezem felvállalni (egyelőre?). Sosem voltam az a típus, aki hírnevet akart, még csak az interneten sem, én leginkább ezért nem szeretném megmutatni, hogy ki vagyok. :)
  Egyébként engem sosem zavart, ha valaki bloggerként nem vállalja fel az arcát és/vagy az igazi nevét, hiszen régebben ez nem is volt szokás, manapság jött csak be nagyon a „divatba”.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Lehet nekem is a névvel kéne kezdeni és talán ott be is fejezni, de ezt majd úgyis alakítják a dolgok :)
   Fuu én régebben még nem annyira mozogtam ebben a témában, de én pont fordítva gondoltam volna, ez most meglepett!

   Törlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Tippek nyelvtanuláshoz

januári kedvencek - 2019

Tanulj meg egyedül lenni!