A motiváció

"Jó motivációval lehet minden ellen tenni. De az igazi, állandó motivációhoz ennél több kell. Annak belül kell megszületnie, nem külső nyomásra!"Már tegnap óta ülök efelett a bejegyzés felett, már leírtam egy csomó bekezdést, de egyik se igazán nyerte el tetszésem. Úgyhogy az összes kitörlésre került. Ebből két dolog is látszik. Az egyik hogy ismét vissza kell rázódnom a blogolásba, a másik hogy mennyire kevés mostanság a motivációm bármire is. Pont ezért gondoltam úgy hogy most meg kell születnie ennek a bejegyzésnek.

Mióta újra elkezdődött a suli küzdök azzal hogy rávegyem magam arra hogy rendesen, ne felületesen tanuljak. Mert hát tanultam én csak sokszor az nem ért semmit, úgyhogy jelenleg jegyek tekintetében nem állok túl jól.
Próbáltam magam motiválni, hogy "gyerünk, hajrá, kellenek azok a jó jegyek, legalább egy hármast szedj össze"!
Elég sikertelenül úgyhogy most jöjjön egy nagy adag motiváció képek, idézetek és mások szavai által! Remélem mind neked, az olvasónak, mind nekem az írónak hasznos lesz!

Mi is a motiváció?
A magyar értelmező kéziszótár szerint:
"Cselekvésre késztető tényező, amely növeli a személy hajlandóságát és ész szerű ok lesz neki arra, hogy megtegyen egy elvárt cselekvést vagy engedelmeskedjen egy utasításnak. Ez a hajlandóságot tényező egymást követő lépcsőfokokként helyezkedik el egy skálán."
Az angol motivation - motiváció és latin motivus - mozgató szóból ered.


A kép saját szerkesztés! Nyugodtan vidd, de kérlek jelezd kommentben!

Másoknak mi a motiváció?

Thea: (a blogjáért katt )
Az életemben 3 téren van fő motivációm. Bloggerként az egyik a blogom, ahol gyakran az olvasóim adnak erőt a folytatáshoz, ők tartják bennem a lelket még akkor is, mikor éppen mélyponton vagyok. Motivációm még az is, hogy élvezem csinálni, hiába, hogy néha elfogy az ihlet, később úgyis meg fog jönni és lesz kedvem csinálni. Tanulásban is muszáj motivációnak lennien nálam ilyen téren ez az édesapám. Nagyon karrierista volt, és tudom, hogy szomorú, de utoljára arról beszéltem vele, hogy büszke rám, amit elértem az eddigi életemben tanulás terén, és biztos benne,  hogy szép karriert fogok befutni. Az ő szavai tartják bennem a lelket még akkor is, mikor már hulla fáradt vagyok, mikor semmi kedvem tanulni. Összességében az életemben a motivációm a céljaim, amik nem hagyják hogy feladjam őket, mert maximalista lévén nálam ilyen nincs.

Nikolett:
Blogolás tekintetében az, hogy látom, mit értem el ez alatt a kb 7 év alatt, és érzem, hogy ez még nem minden, és már csak magam miatt is úgy gondolom, hogy kötelességem befejezni, amit elkezdtem. Csak úgy önmagában az élet, nos akkor pedig a családom és a párom azok, akik miatt úgy érzem mindent a lehető legjobban kell teljesítenem hogy nekik, nekünk jó legyen.

Összességében:
Néha elég egy-két szó egy számunkra fontos embertől hogy valami fontosat végig tudjunk vinni elég energiával, de vannak dolgok amikhez minden nap meg kell fürödnünk egy kis motivációban, akár egy videó, egy idézetes kép elég, vagy valakinek a szavait felidézzük és már újra úgy érezzük miénk a világ. A lényeg hogyha üresnek érzed magad, úgy érzed te már kevés vagy ehhez ne add fel, koncentrálja a célra. Fürödj meg bátran abban a motivációban és vágj neki újra!
A végére még itt egy rövid kis videó néhány inspiráló filmjelenettel! Megtekintése erősen ajánlott ;)Remélem hasznotokra vált ez a bejegyzés, írjátok meg nekem kommentben titeket mi motivál a mindennapokban!

Puszi,
Sydney

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Tippek nyelvtanuláshoz

januári kedvencek - 2019

Tanulj meg egyedül lenni!