30 napos kihívás értékelő

Sziasztok!
Eltelt a 30 nap és az utolsó napokban durván posztok nélkül hagytalak titeket. Sajnos nem igazán sikerült teljesítenem a mindennapos beszámoló posztokat de azért remélem találtatok egy-két hasznos olvasnivalót.
Mióta tart az iskola teljesen motiváció vesztett lettem, mind a tanulásban, a blogolásban vagy csak a mindennapokban. Nem volt energiám hogy leüljek és írjak a kihívásról, kiértékeljem.
A két lány közül az egyik nem elérhető úgyhogy az ő értékelőjét sajnos nem olvashatjátok de az enyém itt van és talán a másik lányka is ír majd nekünk valamit, azt majd mindenképp később csatolom!

A nyáron rengeteg vegetáriánus/vegán ember instagramját kezdtem el követni mikor a vegetáriánus életmód mellett döntöttem. Nap mint nap néztem a gyümölcsöket és mindenféle egészséges ételeket amikről posztolnak, aztán végiggondoltam hogy én miken élek és elég elkeserítő volt.
Egészen nyolcadikig rettentő egészségesen étkeztem. Nem igazán ittam cukros üdítőket, nem ettem chipset, sok csokit, puffasztott rizst vittem a suliba magammal, szóval tényleg nem szennyeztem magam ilyenekkel! Ráadásul rengeteg zöldséget és gyümölcsöt ettem.
Aztán nyolcadik-kilencedikben mikor nagyobb szabadságom lett és magamnak intéztem a kaját már mindenféléket összezabáltam. Csoki, chips, rengeteg péksüti, kávéra tizedikre kb teljesen rászoktam.
Úgyhogy ezen a nyáron változtatni szerettem volna. Így megszületett bennem ez a kis kihívás, ahol szerettem volna lecsökkenteni az egészségtelen ételeket, több gyümölcsöt/zöldséget fogyasztani és a legnehezebb, többet sportolni.

A 30 nap alatt rengeteg piritóst ettem reggelire ugyanis most került vissza a piritónk 3 év után :D Általában vajat tettem rá, hagymával ettem, paradicsommal, paprikával, attól függ éppen mi volt itthon. Az ebéd általában az volt amit anyukám hozott/főzött mínusz hús. Sajnos odáig még nem jutottam el hogy olyan ételt ne egyek meg amiben készült hús, így általában csak kihalászom belőle a húst. Így otthon családilag teljesen rákattantunk a turmixokra, tettünk bele banánt, áfonyát, fagyasztott piros gyümölcsöket, mézet, chia magot, zabpelyhet, tönkölykorpát és persze tejet. A 30 nap alatt egy növényi tejet is kipróbáltam, a mandula tejet, és imádtam, főleg kávéba! Azóta a kókusztejet is kipróbáltam, nem rossz, kávéba ez is nagyon jó, de inkább maradok a mandulatejnél amennyire lehetséges. Kipróbáltam az Overnight oats nevű reggeli félét, amit nagyon megszerettem, azóta többször is elkészítettem! (ha olvasnátok róla, katt ide)
Ezenkívül annyi gyümölcsöt ettem amennyit csak lehetséges volt, chipset a harminc nap alatt szerintem maximum kétszer ettem. Csokit magamhoz képest heti max egyszer, vagy ha ettem is egy-két kockát és próbáltam neki ellenállni! Üdítőket nem igazán ittam, inkább csak családi össze jöveteleken, magamnak egyáltalán nem vettem! A mekizéssel úgy voltam hogy nem tudtam ellenállni, viszont inkább a kertész salit választottam, nem vettem shake-t meg almáspitét, inkább kibírtam egy salátával addig míg haza nem értem.
Amit mindenképpen eltudok mondani az az hogy a kihívás alatt, ha nem ettem egész nap csokit (ilyen nem igazán volt) és normálisan étkeztem, akkor vacsora után - igyekeztem hét előtt enni, nyáron nem könnyű - már nem voltam éhes, eszembe se jutott enni.
A gyümölcsök szuper energiabombák amúgy, néha én is tapasztaltam, úgyhogy csak ajánlani tudom, suliba is tökéletes, két óra között megenni egy almát egyáltalán nem rossz ötlet ;)

Igazából én nagyon élveztem ezt a 30 napot, rengeteg új dolgot próbáltam ki, kevesebb egészségtelen dolgot ettem és jobban is éreztem magam, a kihívás második felét már nagyon jól bírtam és élveztem! :D

Na és akkor nézzük ezt számokban!
Étkezés: 10/9 - ezzel kapcsolatban megvagyok elégedve magammal
Mozgás: 10/6 - na ezzel egyáltalán nem vagyok megelégedve :/

Egyébként nem álltam meg 30 nap után, minden ugyanúgy fog folytatódni mint akkor amennyire csak tudom és próbálok csiszolni ezen a mozgás dolgon is.
Köszönöm hogy velem voltatok ezen a 30 napon, ígérem lesznek még ilyesmi témában posztok mert én nagyon élveztem!
Ha tetszettek és szeretnél még ilyesmi posztokat, írd meg nekem kommentben :)
Legyen további szép napod!

Puszi,
Sydney
Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Tippek nyelvtanuláshoz

januári kedvencek - 2019

Tanulj meg egyedül lenni!