A kék kabátos lány - Könyvajánló

Sziasztok!
Utoljára a blog nyitásakor volt könyvajánló, vagyis sokkal több mint féléve, szóval most már igazán itt az ideje.
Ezt a csodás könyvet az egyik rokonomtól kaptam ajándékba és már akkor (nyár elején) eldöntöttem hogy ebből ajánló lesz! Ugyanis úgy voltam vele hogy, a témát imádom, biztosan a könyvet is fogom és hát így is lett!

Az író nőről:
Nagyon kevés dolgot találtam az író nőről de nem szeretnélek titeket infók nélkül hagyni úgyhogy nézzük is. Az hölgy újságíró és írónő, két bestseller büszke tulajdonosa, méghozzá a Girl in the blue coat és az American fire, ez a két könyv. A férjével és a kutyájával Maryland-en él.

A könyv hátulján: 
1943 januárja, Amszterdam. Hanneke biciklivel járja a feketepiacot, és az ott szerzett áruval kereskedik. A háború borzalmai már elérték a várost, a lány elesett szerelmét gyászolja, mégis sikerül viszonylag kiegyensúlyzott életet biztosítania családjának.
Egy napon azonban egy idős néni megkéri, hogy keressen meg egy eltűnt zsidó lányt.
Ekkor alapjaiban változik meg Hanneke élete, és lassan sodródik bele az ellenállás szövetébe, hogy a náci rezsim ellen küzdjön.

A történetről és a könyvről magáról:
Az elején egy kicsit nehézkesen ment az olvasása, egy időre abba is hagytam, de aztán újra nekiálltam és teljesen magával ragadott. Izgalmas volt Hanneke nyomozása, az hogyan került egyre mélyebbre az ellenállásban és hogy hogyan tartja el a családját és tart ki ilyen fiatalon ezekben a nehéz időkben. Érdekes volt látni (olvasni) a kapcsolatokat a szereplők között. A végén egy szerintem nagyon nagyon jó csavar van ami egyszerre egy picit nekem bonyolult is volt, jól kellett figyelni hogy megértsem most mi pontosan hogy van. Szerintem a könyv nagyon jól bemutatja hogyan is nézett ki Amszterdam a háború idején, és Hanneke történet pedig számomra igazán szív szorító de közben valóságos is volt! Mindenképpen ajánlom ezt a könyvet, érdemes legalább elkezdeni, adni neki egy esélyt! :)

Értékelés:
Szereplők: 10/19
Felépítése: 10/10
Borító: 10/10
Történet: 10/9


Ti olvastátok már? Ha igen hogy tetszett? Esetleg kedvet kaptatok a könyvhöz? Mindenképp írjátok meg!♥

Puszi,
Sydney

Megjegyzések

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Tippek nyelvtanuláshoz

januári kedvencek - 2019

Tanulj meg egyedül lenni!