Ugrás a fő tartalomra

SKAM

Ciao!
Mostanság eléggé sorozatos vagyok, vagy öt-hat sorozatot nézek egyszerre ami rám egyáltalán nem jellemző, hamar rájuk unok és inkább abba is hagyom már az elején, vagy esélyt se adok nekik. Idén több népszerű sorozat is véget ért mint például a Teen wolf, Vámpírnaplók vagy a Pretty little liars. Emellett az én egyik nagy kedvencem, a Skam, ami tavaly került nagyobb reflektor fénybe hazánkban. Megmondom őszintén hozzám ez állt a legközelebb (annak ellenére hogy a pll-t már 3 éve nézem). Úgyhogy most jöjjön egy gyors Skam "ajánló" avagy érzéseim a sorozattal kapcsolatban.


Miről is van szó?
A Skam norvég tinédzserek mindennapjait követi végig négy évadon ád. Mind a négy évad négy külömböző személyről szól. A főszereplők mind a Hartvig Nissen középiskolába járnak és egy évfolyamba is.
Az első évadban Eva történetét ismerhetjük meg. A szülei elváltak, az anyukája keveset van otthon. Barátai nem nagyon vannak, legtöbb idejét a barátjával és annak barátaival tölti. Próbálja megtalálni önmagát és helyét az iskolában, barátja unszolására.


A második évad volt a kedvencem, itt Noora van a középpontban. Noora-nak is bonyolult a kapcsolata a szüleivel így két barátjával bérelnek egy lakást. Noora abba a csapdába esik az évad során hogy egy olyan fiúval kavar aki bejön a legjobb barátnőjének. Ebben az évadban rengeteg téma felmerül amiről valljuk be az emberek nem szívesen beszélnek de a Skam ezt is brilliánsan megoldotta, bárcsak a való életben is így menne ez. (nem szeretnék semmit elárulni)


A harmadik évadban Eva barátjának legjobb barátja van a soron. Isak mindeközben beköltözött Noora-ékhoz (egyébként nagyon meglepett hogy 16 évesen már egyedül laknak, lehet hogy ez Norvégiában amúgyis így van). A szüleivel nincs jóban és szépen lassacskán arra is rájön hogy a fiúkhoz vonzódik. Itt jön a képbe egy új szereplő is Even, aki nagy közönség kedvenc volt a sorozat folyamán.


A negyedik évad Sana történetét dolgozza fel amiben azt élhetjük át milyen lehet egy 21.századi muszlim fiatal lánynak lenni. Személy szerint nekem ez volt a kedvenc évadom és szerintem az utolsó rész egész jóra sikerült.Miért ajánlom?
Sok olyan dolog van a sorozatban ami engem személy szerint nem érint, viszont 3x annyi olyan dolog amiben meg mintha saját magam látnám. Teljeséggel át tudtam sokszor érezni a szereplők fájdalmát/örömét, úgyhogy már ezért is megérte. Emellett nagyon szerethetők a szereplők és az is előny hogy van sok 15-27 perc közötti rész is ami nálam plusz pont. :D
Nagyon igényesen megcsinált sorozat,van tartalma, rengeteg fontos témát feldolgoz, nagyon ajánlom mindenkinek!
(Nekem az külön tetszett hogy Jonas esszéjének felolvasásával kezdődik, majd úgy ér véget hogy Jonas ismét felolvas valamit, nekem nagyon tetszett ez a megoldás)

Remélem kedvet kaptatok hogy belenézzetek a sorozatba, további széép napot ;)
Puszi,
Sydney

A képek We heart it-ról vannak.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

YouTube csatornák amelyeket érdemes követni - I. rész

Halihó!
Üdv újra a blogon, köszi hogy ide kattintottál, azzal együtt hogy már lassan két hónapja inaktív a blogom.
Az igazság az hogy egy befejezett és két elkezdett bejegyzés van piszkozatban a bloggerben de nem voltak egyikkel sem igazán megelégedve, olyat pedig nem szeretnék közzétenni, nem látom sok értelmét.
Most viszont visszatértem, inkább nem ígérek semmit, ez a legjobb ígéret!
Köszönöm ha ide kattintottál, jó olvasást, nézelődést!

Ma olyan YouTube csatornákat szeretnék nektek mutatni amelyek olyan tartalmat osztanak meg hogy úgy láttam/gondoltam, ezeket nektek is ismernetek kell! Természetesen ha a te kedvenceid nem szerepelnek (legyen az bármilyen téma) akkor kommentben mindenképp oszd meg velünk! ;)

Jusuf
Jusuf aka Jasmine Svájcban él (((ha jól értelmeztem))), középiskolás, legfőbb témái pedig: vlogok, hogyan legyen produktívabb egy napod, instakép gyártás a barátaival, tippek tanuláshoz és egészséges életmódhoz és különböző outfit ötletek.
Már jó ideje követem ezt a lánykát…

Mit tegyél ha rossz kedved van?

Sziasztook!
Örülök hogy újra itt vagy, köszöntelek köreinkben! Ma egy kis segítős bejegyzést hoztam, vagy nem is tudom hogy nevezzem.
Ezek a tippek amiket megfogok veletek osztani mind olyan dolgokat tartalmaznak amiket én szoktam alkalmazni, nem garantált a 100%-os siker de egy próbát megérnek ;)
Vágjunk is bele!

Hallgass zenét!
Egy kis pontosítás, hallgasd a kedvenc zenéid! Azokat amiket a boldog időkben hallgatsz, amiktől legszívesebben táncra perdülnél és amik úgy belemásznak a fejedbe hogy napokig nem tudsz szabadulni tőlük! Próbálj az énekessel együtt énekelni, minnél jobban beleélni magad és egy idő után észre se fogod venni hogy már vagy 10x meghallgattad!Olvass bele a kedvenc könyvedbe!
Lehetőleg ne abba amelyiknek a végében meghal a kedvenc szereplőd mert az talán nem fog annyira feldobni. Keress egy kedvenc részt, vagy vicces jelenetet!

Menj el sétálni!
Egy jó hosszú séta a friss levegőn soha nem árt, ráadásul van időd gondolkodni, kiszellőztetni a fejed, vagy éppen …

Kedvenc Disney sorozataim

Halihóóó!
Már kicsit uncsi hogy minden nap csak a kajámról írok, szóval megnéztem az ötletes füzetem és úgy gondoltam hogy ezt már elég régóta halogatom ahoz hogy most írjak róla!

Évekig az volt a szombat-vasárnap reggeli "rutinom" hogy Disney, reggeli, nap további része. Én és a hugom nagyon-nagyon szerettük az ottani sorozatokat. Még mindig megvan a Waverly place-s füzetem és mappám!  Úgyhogy most megmutatom nektek gyerekkorom kedvenc szereplőit, helyszíneit! Tartsatok velem ha ti is szeretitek/szerettétek őket, ha nem akkor pedig még nem késő megszeretni!

Waverly Place varázslói
Két szó emberek. Russo család. Szerintem egyszerűen zseniálisak. Viccesek, szeretik egymást, egy nagyon jó csapat. A sorozatot 2007-től 2012-ig játszották és ez idő alatt rengeteg mindent átélhettünk ezzel a családdal (és persze Harper, meg Dean, meg Zeke és Juliet is fontos szereplők voltak (nekem legalábbis))
Miután a sorozat végetért volt egy különkiadás Alex kontra Alex címmel 2013-ban.


Hannah M…