SKAM

Ciao!
Mostanság eléggé sorozatos vagyok, vagy öt-hat sorozatot nézek egyszerre ami rám egyáltalán nem jellemző, hamar rájuk unok és inkább abba is hagyom már az elején, vagy esélyt se adok nekik. Idén több népszerű sorozat is véget ért mint például a Teen wolf, Vámpírnaplók vagy a Pretty little liars. Emellett az én egyik nagy kedvencem, a Skam, ami tavaly került nagyobb reflektor fénybe hazánkban. Megmondom őszintén hozzám ez állt a legközelebb (annak ellenére hogy a pll-t már 3 éve nézem). Úgyhogy most jöjjön egy gyors Skam "ajánló" avagy érzéseim a sorozattal kapcsolatban.


Miről is van szó?
A Skam norvég tinédzserek mindennapjait követi végig négy évadon ád. Mind a négy évad négy külömböző személyről szól. A főszereplők mind a Hartvig Nissen középiskolába járnak és egy évfolyamba is.
Az első évadban Eva történetét ismerhetjük meg. A szülei elváltak, az anyukája keveset van otthon. Barátai nem nagyon vannak, legtöbb idejét a barátjával és annak barátaival tölti. Próbálja megtalálni önmagát és helyét az iskolában, barátja unszolására.


A második évad volt a kedvencem, itt Noora van a középpontban. Noora-nak is bonyolult a kapcsolata a szüleivel így két barátjával bérelnek egy lakást. Noora abba a csapdába esik az évad során hogy egy olyan fiúval kavar aki bejön a legjobb barátnőjének. Ebben az évadban rengeteg téma felmerül amiről valljuk be az emberek nem szívesen beszélnek de a Skam ezt is brilliánsan megoldotta, bárcsak a való életben is így menne ez. (nem szeretnék semmit elárulni)


A harmadik évadban Eva barátjának legjobb barátja van a soron. Isak mindeközben beköltözött Noora-ékhoz (egyébként nagyon meglepett hogy 16 évesen már egyedül laknak, lehet hogy ez Norvégiában amúgyis így van). A szüleivel nincs jóban és szépen lassacskán arra is rájön hogy a fiúkhoz vonzódik. Itt jön a képbe egy új szereplő is Even, aki nagy közönség kedvenc volt a sorozat folyamán.


A negyedik évad Sana történetét dolgozza fel amiben azt élhetjük át milyen lehet egy 21.századi muszlim fiatal lánynak lenni. Személy szerint nekem ez volt a kedvenc évadom és szerintem az utolsó rész egész jóra sikerült.Miért ajánlom?
Sok olyan dolog van a sorozatban ami engem személy szerint nem érint, viszont 3x annyi olyan dolog amiben meg mintha saját magam látnám. Teljeséggel át tudtam sokszor érezni a szereplők fájdalmát/örömét, úgyhogy már ezért is megérte. Emellett nagyon szerethetők a szereplők és az is előny hogy van sok 15-27 perc közötti rész is ami nálam plusz pont. :D
Nagyon igényesen megcsinált sorozat,van tartalma, rengeteg fontos témát feldolgoz, nagyon ajánlom mindenkinek!
(Nekem az külön tetszett hogy Jonas esszéjének felolvasásával kezdődik, majd úgy ér véget hogy Jonas ismét felolvas valamit, nekem nagyon tetszett ez a megoldás)

Remélem kedvet kaptatok hogy belenézzetek a sorozatba, további széép napot ;)
Puszi,
Sydney

A képek We heart it-ról vannak.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Tippek nyelvtanuláshoz

januári kedvencek - 2019

Tanulj meg egyedül lenni!