Ugrás a fő tartalomra

Tippek nyelvtanuláshoz

Hello mindenki!
Üdv ismét a blogon! Ma egy kicsit a nyelvtanulós szokásaimról szeretnék írni, remélem hasznos lesz számotokra!

Hogyan álljak neki?
Ez az első és legfontosabb. Olyan nyelvet kell választanod ami tetszik, érdekel, érdekesnek találod, úgy érzed hogy még hasznát veheted. El kell határoznod magad, eldönteni hogy te ezt a nyelvet megtanulod, szorgalmas leszel. Kell hogy legyen egy célod, pl: nyelvvizsga, külföldi suliba bejutás.

Minden fejben dől el!Gyakorolj!
Nagyon fontos a nyelvtanulásban hogy nem elég az amit az órán, magántanárnál kapsz, külön is kell gyakorolni! Mindenképpen írd meg a házit, nem véletlenül adják, ráadásul jó gyakorlás! Vegyél külön munkafüzetet, vagy rövidebb olvasmányokat, tölts le az internetről feladatokat! Ha az olvasmányban vannak ismeretlen szavak, keress rá, tarts fenn egy külön otthoni szótárat amibe kitudod írni.

Cetlizz!
Vegyél kis post it-eket, írd rá a nyelvtani szabályokat vagy a szavakat (egyik oldal idegen nyelv, másik oldal magyar) és úgy tanuld! A kártyákat rendszerezheted leckénként vagy témánként (pl: állatok, tárgyak stb.). Az egyetemen sokan teleragasztgatnak mindent cetlikkel hogy bárhová mennek tanulhassanak. Ez nyelvtanulásnál is jó módszer, a tárgyakat külön fel is címkézheted! Nyelvtanulós appok
Nagyon szeretem a nyelvtanulós appokat, nagyon nagy segítség olyanoknak is akiknek esetleg nincs lehetősége tanárhoz járni, vagy esetleg csak gyakorolni szeretne! ( jól el is lehet szórakozni amúgy ezekkel az appokkal :D )
Ma már rengeteg app van ami teljesen az alapoktól kezdi, van amiben csak a nyelvtanról beszélnek, de olyan is amivel szavakat tanulhatsz! Azt hiszem az egyik ilyen leghíresebb nyelvtanulós app a Duolingo. Magyar nyelvről ha jól tudom csak angolt lehet tanulni, de jó kis feladatok vannak benne, amik igazán hasznosak, mindenkinek bátran ajánlom!
Másik kedvencem a Mondly. Magyar nyelvről tanulhatok németet, angolt, spanyolt, japánt és ha minden igaz franciát is (lehet más is van, ha tévedtem bocsánat). Ebben vannak párbeszédek is és sok az olyan feladat amiben párbeszédet kell felmondani. 
Az utolsó amit használok a Quizlet. Ezzel az applikációval szavakat lehet tanulni. Annyi a feladatod hogy beírod a szavakat aztán bármikor elindíthatod a tesztet, ő mindent néz, helyesírás, kisbetű, nagybetű. Filmek, sorozatok
Sok angol szót, kifejezést onnan ismerek hogy a sorozatokat magyar felirattal nézem, de közben hallom amit mondanak és ez sokat segít. 
Van olyan oldal ahol egy-egy megnézett rövid videó után teszt is van. A videó közben megy az angol szöveg és felirat is, ha pedig egy szót nem értesz akkor csak rákattintasz. Ilyenkor kiadja a szó jelentését és hozzá adhatod a saját szótáradhoz is. Az oldal neve Speechyard - online angol tanulás. 

Remélem segíthettem, puszi, 
Sydney

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

YouTube csatornák amelyeket érdemes követni - I. rész

Halihó!
Üdv újra a blogon, köszi hogy ide kattintottál, azzal együtt hogy már lassan két hónapja inaktív a blogom.
Az igazság az hogy egy befejezett és két elkezdett bejegyzés van piszkozatban a bloggerben de nem voltak egyikkel sem igazán megelégedve, olyat pedig nem szeretnék közzétenni, nem látom sok értelmét.
Most viszont visszatértem, inkább nem ígérek semmit, ez a legjobb ígéret!
Köszönöm ha ide kattintottál, jó olvasást, nézelődést!

Ma olyan YouTube csatornákat szeretnék nektek mutatni amelyek olyan tartalmat osztanak meg hogy úgy láttam/gondoltam, ezeket nektek is ismernetek kell! Természetesen ha a te kedvenceid nem szerepelnek (legyen az bármilyen téma) akkor kommentben mindenképp oszd meg velünk! ;)

Jusuf
Jusuf aka Jasmine Svájcban él (((ha jól értelmeztem))), középiskolás, legfőbb témái pedig: vlogok, hogyan legyen produktívabb egy napod, instakép gyártás a barátaival, tippek tanuláshoz és egészséges életmódhoz és különböző outfit ötletek.
Már jó ideje követem ezt a lánykát…

Mit tegyél ha rossz kedved van?

Sziasztook!
Örülök hogy újra itt vagy, köszöntelek köreinkben! Ma egy kis segítős bejegyzést hoztam, vagy nem is tudom hogy nevezzem.
Ezek a tippek amiket megfogok veletek osztani mind olyan dolgokat tartalmaznak amiket én szoktam alkalmazni, nem garantált a 100%-os siker de egy próbát megérnek ;)
Vágjunk is bele!

Hallgass zenét!
Egy kis pontosítás, hallgasd a kedvenc zenéid! Azokat amiket a boldog időkben hallgatsz, amiktől legszívesebben táncra perdülnél és amik úgy belemásznak a fejedbe hogy napokig nem tudsz szabadulni tőlük! Próbálj az énekessel együtt énekelni, minnél jobban beleélni magad és egy idő után észre se fogod venni hogy már vagy 10x meghallgattad!Olvass bele a kedvenc könyvedbe!
Lehetőleg ne abba amelyiknek a végében meghal a kedvenc szereplőd mert az talán nem fog annyira feldobni. Keress egy kedvenc részt, vagy vicces jelenetet!

Menj el sétálni!
Egy jó hosszú séta a friss levegőn soha nem árt, ráadásul van időd gondolkodni, kiszellőztetni a fejed, vagy éppen …

Kedvenc Disney sorozataim

Halihóóó!
Már kicsit uncsi hogy minden nap csak a kajámról írok, szóval megnéztem az ötletes füzetem és úgy gondoltam hogy ezt már elég régóta halogatom ahoz hogy most írjak róla!

Évekig az volt a szombat-vasárnap reggeli "rutinom" hogy Disney, reggeli, nap további része. Én és a hugom nagyon-nagyon szerettük az ottani sorozatokat. Még mindig megvan a Waverly place-s füzetem és mappám!  Úgyhogy most megmutatom nektek gyerekkorom kedvenc szereplőit, helyszíneit! Tartsatok velem ha ti is szeretitek/szerettétek őket, ha nem akkor pedig még nem késő megszeretni!

Waverly Place varázslói
Két szó emberek. Russo család. Szerintem egyszerűen zseniálisak. Viccesek, szeretik egymást, egy nagyon jó csapat. A sorozatot 2007-től 2012-ig játszották és ez idő alatt rengeteg mindent átélhettünk ezzel a családdal (és persze Harper, meg Dean, meg Zeke és Juliet is fontos szereplők voltak (nekem legalábbis))
Miután a sorozat végetért volt egy különkiadás Alex kontra Alex címmel 2013-ban.


Hannah M…