Tippek nyelvtanuláshoz

Hello mindenki!
Üdv ismét a blogon! Ma egy kicsit a nyelvtanulós szokásaimról szeretnék írni, remélem hasznos lesz számotokra!

Hogyan álljak neki?
Ez az első és legfontosabb. Olyan nyelvet kell választanod ami tetszik, érdekel, érdekesnek találod, úgy érzed hogy még hasznát veheted. El kell határoznod magad, eldönteni hogy te ezt a nyelvet megtanulod, szorgalmas leszel. Kell hogy legyen egy célod, pl: nyelvvizsga, külföldi suliba bejutás.

Minden fejben dől el!Gyakorolj!
Nagyon fontos a nyelvtanulásban hogy nem elég az amit az órán, magántanárnál kapsz, külön is kell gyakorolni! Mindenképpen írd meg a házit, nem véletlenül adják, ráadásul jó gyakorlás! Vegyél külön munkafüzetet, vagy rövidebb olvasmányokat, tölts le az internetről feladatokat! Ha az olvasmányban vannak ismeretlen szavak, keress rá, tarts fenn egy külön otthoni szótárat amibe kitudod írni.

Cetlizz!
Vegyél kis post it-eket, írd rá a nyelvtani szabályokat vagy a szavakat (egyik oldal idegen nyelv, másik oldal magyar) és úgy tanuld! A kártyákat rendszerezheted leckénként vagy témánként (pl: állatok, tárgyak stb.). Az egyetemen sokan teleragasztgatnak mindent cetlikkel hogy bárhová mennek tanulhassanak. Ez nyelvtanulásnál is jó módszer, a tárgyakat külön fel is címkézheted! Nyelvtanulós appok
Nagyon szeretem a nyelvtanulós appokat, nagyon nagy segítség olyanoknak is akiknek esetleg nincs lehetősége tanárhoz járni, vagy esetleg csak gyakorolni szeretne! ( jól el is lehet szórakozni amúgy ezekkel az appokkal :D )
Ma már rengeteg app van ami teljesen az alapoktól kezdi, van amiben csak a nyelvtanról beszélnek, de olyan is amivel szavakat tanulhatsz! Azt hiszem az egyik ilyen leghíresebb nyelvtanulós app a Duolingo. Magyar nyelvről ha jól tudom csak angolt lehet tanulni, de jó kis feladatok vannak benne, amik igazán hasznosak, mindenkinek bátran ajánlom!
Másik kedvencem a Mondly. Magyar nyelvről tanulhatok németet, angolt, spanyolt, japánt és ha minden igaz franciát is (lehet más is van, ha tévedtem bocsánat). Ebben vannak párbeszédek is és sok az olyan feladat amiben párbeszédet kell felmondani. 
Az utolsó amit használok a Quizlet. Ezzel az applikációval szavakat lehet tanulni. Annyi a feladatod hogy beírod a szavakat aztán bármikor elindíthatod a tesztet, ő mindent néz, helyesírás, kisbetű, nagybetű. Filmek, sorozatok
Sok angol szót, kifejezést onnan ismerek hogy a sorozatokat magyar felirattal nézem, de közben hallom amit mondanak és ez sokat segít. 
Van olyan oldal ahol egy-egy megnézett rövid videó után teszt is van. A videó közben megy az angol szöveg és felirat is, ha pedig egy szót nem értesz akkor csak rákattintasz. Ilyenkor kiadja a szó jelentését és hozzá adhatod a saját szótáradhoz is. Az oldal neve Speechyard - online angol tanulás. 

Remélem segíthettem, puszi, 
Sydney

Megjegyzések

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

januári kedvencek - 2019

Tanulj meg egyedül lenni!