Ugrás a fő tartalomra

Tanulj meg egyedül lenni!


Sok barátom párkapcsolatban él mellettem, és bizony néha nekem is van olyan érzésem, hogy milyen elveszett és magányos is vagyok igazából. Nincsenek mögöttem hosszú évek, tapasztalat bármiféle párkapcsolatról, szerelemről. Ezt a ’hűdeegyedülmaradtam’ érzést viszont nagyon is jól ismerem, és úgy gondolom, nem csak én vagyok így ezzel. Sokszor elszomorít az érzés, pedig igazából nincsenek komoly okaim aggodalmaskodni. Az ezzel kapcsolatos olykor-olykor előtörő nyomasztó gondolatok elűzésére gyűjtöm össze az észrevételeimet, gondolataimat.


1.       Először is, mindenkinek tudnia kell, hogy valójában nincs egyedül. Ha jelen pillanatban nem él párkapcsolatban, azzal a világon semmi gond nincs. Nem vagyunk félemberek egyedül sem!
Családunk, barátaink fontos erőforrások az életünkben, nem szabad őket elhanyagolni, és túlságosan befelé fordulni! Ha van olyan barátod, akivel régóta nem beszéltél, szánj rá időt, hallgasd meg, és örülj neki, hogy ő melletted van! Ha kisebb testvéred van, játssz vele minél többet! Már negyed órányi játék egy 5-6 éves csemetével, a felemelő eszmecseréket nem is említve, csodás dolgokat tud művelni a szomorú kamaszlélekkel. Tapasztalatból tudom!

2.       Teljesen mindegy hány éves vagy, 15, 16 vagy esetleg már húsz, nagyon fontos, hogy ne ess kétségbe, és ne mondogasd, hogy te jó ég soha nem lesz barátom/barátnőm! Egyrészt, ezt te sem hiszed el, másrészt (közhelyek ide vagy oda) a jó dolgokra várni kell. Ami pedig még ennél is fontosabb, hogy úgy fogod érezni, megérte várni. Rosszabb napjainkon nehéz ebben hinni, és már alkotjuk is a rémképeket magunkról és a macskákról. Mondhatjuk erre azt is, hogy de a másiknak, aki fiatalabb meg ilyen meg olyan, neki bezzeg összejött. Az élet nem úgy működik, mint egy szabályos táblázat, amiben minden 16 éves egyénhez tartozik egy barát vagy barátnő, és ahol mindenki ugyanolyan. Nincs megadva, hogy ebben és ebben az életkorban ez meg ez kell, hogy megtörténjen, és ha nem akkor probléma van. Észre kell vennünk, hogy ez nem ilyen, és nagyban kell nézni a dolgokat, nem a szűk egyéni távcsövünkön keresztül.

3.       Foglalkozz magaddal! Az, hogy másokhoz hasonlítod magad, irigykedsz, leszívja az összes energiádat és életkedvedet, ezen kívül még teljesen lényegtelen is. Ha van egy szuper barátod, akit tökéletesnek látsz, mellette magadat pedig csupán egy reménytelen esetnek, teljesen természetes érzés, emellett pedig nagyon pocsék. Ha tényleg igazán jó barátról van szó, akkor ki akarhatná, hogy az irigykedésre, versengésre rámenjen a barátság? Úgyhogy tessék rendezni a dolgokat magadban! Nem vagy ugyanolyan, mint a barátod, és soha nem is kell ugyanolyannak lenned. Nem kell méregetned, versenyezned vele, viszonyítani magadat hozzá. Inkább örülj annak, hogy ilyen csodálatos barát jutott pont neked, ha okosabb, tanulj tőle, ha népszerűbb, hallgasd meg a történeteit. Az embereket nem egy sorban kell elképzelni, ahol az van elöl, aki sokkal jobb, menőbb, kedvesebb,szebb stb., mint a hátul állók. Mindenki kizárólag magához viszonyítható, ilyen szempontból mindenki független. Arra pedig nem tudom, hányszor gondolunk, hogy vajon van-e olyan ember, aki rólunk vélekedik így? Na, igen.

4.       Foglalkozz magaddal, második rész. Régóta el akarsz olvasni egy könyvet, megnézni egy filmet, esetleg javítani a matekátlagodon? Akkor hajrá! Eddig is csak magadat tartottad vissza. Fejleszd magad, szerezz tapasztalatokat, mert azok nagyon gazdaggá fognak tenni. Fiatalként feladatod, hogy minden új dolgot kipróbálj és tágítsd a látókörödet. Ez a személyiségedhez is rengeteget hozzátehet. Szerintem az iskolában is megéri keményen dolgozni, főleg azokra a tantárgyakra koncentrálni, amelyek esetleg érdekelnek, vagy pedig úgyis érettségizni kell belőlük.

5.       Boldognak lenni pedig egyáltalán nem azt jelenti, hogy minden tökéletes. Ha mindezek ellenére mégis úgy érzed, hogy neked ez az egész ’párkapcsolatosdi’ hiányzik, gondolj az előző mondatomra. Keresd a boldogságot ott, ahol eddig még nem tetted. A mélabús lélekre nem tökéletes gyógyír a boldog párkapcsolat. Ha egyedül nem boldogulunk, tanulunk meg élni, akkor mégis mit gondolunk? Hogy a kisujjunkat meg sem mozdítva csak várni kell valakire, aki majd betoppan az életünkbe és egy csapásra minden helyrejön? A válaszokat először magunkban kell keresni.
                 
       C.
Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

YouTube csatornák amelyeket érdemes követni - I. rész

Halihó!
Üdv újra a blogon, köszi hogy ide kattintottál, azzal együtt hogy már lassan két hónapja inaktív a blogom.
Az igazság az hogy egy befejezett és két elkezdett bejegyzés van piszkozatban a bloggerben de nem voltak egyikkel sem igazán megelégedve, olyat pedig nem szeretnék közzétenni, nem látom sok értelmét.
Most viszont visszatértem, inkább nem ígérek semmit, ez a legjobb ígéret!
Köszönöm ha ide kattintottál, jó olvasást, nézelődést!

Ma olyan YouTube csatornákat szeretnék nektek mutatni amelyek olyan tartalmat osztanak meg hogy úgy láttam/gondoltam, ezeket nektek is ismernetek kell! Természetesen ha a te kedvenceid nem szerepelnek (legyen az bármilyen téma) akkor kommentben mindenképp oszd meg velünk! ;)

Jusuf
Jusuf aka Jasmine Svájcban él (((ha jól értelmeztem))), középiskolás, legfőbb témái pedig: vlogok, hogyan legyen produktívabb egy napod, instakép gyártás a barátaival, tippek tanuláshoz és egészséges életmódhoz és különböző outfit ötletek.
Már jó ideje követem ezt a lánykát…

Mit tegyél ha rossz kedved van?

Sziasztook!
Örülök hogy újra itt vagy, köszöntelek köreinkben! Ma egy kis segítős bejegyzést hoztam, vagy nem is tudom hogy nevezzem.
Ezek a tippek amiket megfogok veletek osztani mind olyan dolgokat tartalmaznak amiket én szoktam alkalmazni, nem garantált a 100%-os siker de egy próbát megérnek ;)
Vágjunk is bele!

Hallgass zenét!
Egy kis pontosítás, hallgasd a kedvenc zenéid! Azokat amiket a boldog időkben hallgatsz, amiktől legszívesebben táncra perdülnél és amik úgy belemásznak a fejedbe hogy napokig nem tudsz szabadulni tőlük! Próbálj az énekessel együtt énekelni, minnél jobban beleélni magad és egy idő után észre se fogod venni hogy már vagy 10x meghallgattad!Olvass bele a kedvenc könyvedbe!
Lehetőleg ne abba amelyiknek a végében meghal a kedvenc szereplőd mert az talán nem fog annyira feldobni. Keress egy kedvenc részt, vagy vicces jelenetet!

Menj el sétálni!
Egy jó hosszú séta a friss levegőn soha nem árt, ráadásul van időd gondolkodni, kiszellőztetni a fejed, vagy éppen …

Kedvenc Disney sorozataim

Halihóóó!
Már kicsit uncsi hogy minden nap csak a kajámról írok, szóval megnéztem az ötletes füzetem és úgy gondoltam hogy ezt már elég régóta halogatom ahoz hogy most írjak róla!

Évekig az volt a szombat-vasárnap reggeli "rutinom" hogy Disney, reggeli, nap további része. Én és a hugom nagyon-nagyon szerettük az ottani sorozatokat. Még mindig megvan a Waverly place-s füzetem és mappám!  Úgyhogy most megmutatom nektek gyerekkorom kedvenc szereplőit, helyszíneit! Tartsatok velem ha ti is szeretitek/szerettétek őket, ha nem akkor pedig még nem késő megszeretni!

Waverly Place varázslói
Két szó emberek. Russo család. Szerintem egyszerűen zseniálisak. Viccesek, szeretik egymást, egy nagyon jó csapat. A sorozatot 2007-től 2012-ig játszották és ez idő alatt rengeteg mindent átélhettünk ezzel a családdal (és persze Harper, meg Dean, meg Zeke és Juliet is fontos szereplők voltak (nekem legalábbis))
Miután a sorozat végetért volt egy különkiadás Alex kontra Alex címmel 2013-ban.


Hannah M…