Ugrás a fő tartalomra

QOTW #1Létezhet tökéletes világ? Ha te rendezhetnéd be, hogyan tennéd? Élhetne benne tökéletes társadalom? Tulajdonképpen most miket változtatnál meg?

Biztos vagyok benne, hogy ilyen, vagy ezekhez hasonló kérdések, már mindenkiben felmerültek. Sokszor elégedetlenek vagyunk a mai helyzettel, és egy nálunk nagyobb hatalmat hibáztatunk azért, hogy ez és ez nem úgy működik, ahogyan az emberek vagy éppen csak mi szeretnénk. Sokszor gondolkodunk azon, hogy mit csinálhatnánk másképp, meg hogy bizony volna olyan is, amit gyökeresen megváltoztatnánk ebben a világban. A kérdés az, hogy vajon megtehetjük-e. Valamilyen szinten bizonyára igen. Nyilván nem érhetnénk el, hogy az ég legyen zöld, a fű pedig kék. Olyan változásokra gondolok, amik első sorban az emberekhez köthetők. Mindig jönnek újabb és újabb dolgok, amik majd az embereket körülveszik, sokszor más és más. Az emberekben viszont valami mindig ugyanaz. Ugyanúgy hajlunk a bűnre, esendőek vagyunk, és egész biztos, hogy ha sikerülne is kiiktatni egy nagyobb problémát a világból, jönne helyette másik. Ha új dolgokon gondolkozunk, először semmiképp nem a következmények jutnak eszünkbe, mert vagy félresöpörjük őket, vagy pedig csak később jutnak eszünkbe. Rossz esetben elő sem kerül, hogy a következményekre is figyelni kellene. Szerintem olyan lánc tart össze bennünket, embereket, amit nem lehet csak úgy elszakítani. Hiszen annyira nagyon egyformák vagyunk! A világunk is nagyon kidolgozott, akár egy apró részlet megváltoztatása is olyan következményekkel és változássokkal járhat, amit előre nem is sejtünk, vagy el sem tudjuk képzelni a súlyát. Gondolom, mindenki ismer olyan filmeket, amik időutazásról szólnak. Kiváló példa arra, hogy az emberek bizony szeretnének ezt-azt még a múltban is megváltoztatni, vagy éppen nem bírnak nyugton ülni és kivárni a jövőt. A főhős általában visszautazik a múltba, megváltoztat valami látszólag apróságot, ami a jelenére is kihat. Sokszor kíváncsian a jövőbe is belepillant, és legtöbbször a saját jövője megijeszti. Nem véletlen nem tudunk igazából időutazni! Mert rossz lenne nekünk. Csak sokszor nem hisszük el. Makacson mondogatjuk, hogy nekünk nem jó, ami van… Szerintem a világunk stabil rendszer, aminek sajátossága, hogy szemünkben sokszor mégis szétesni látszik. Ki van találva minden, az elejétől a végéig, a legapróbb részlet is beleillik a kirakósba. Nem véletlen vannak a dolgok úgy ahogy. Mindennek így kell lennie, ahogy éppen van, mert ha máshogy lenne, már nem működne. Ne akarjunk mindent folyton felborogatni, nézzünk belülre, vagy éppen teljesen kifelé. Megfigyelhető, hogy mindennek oka, következménye, és rendszere van, ami nem csak magára, hanem tulajdonképpen mindenre hatással van. Nem lehetnek az emberek tökéletesek, mert ki kell magukat próbálniuk, a szabad akaratuknak kell jónak lennie, mert nem bábok vagyunk, akik ráadásul még egyformák is. Nem lehet igazság, mert nekünk kell törekednünk rá! Nekünk kell magunknak fejlődni, nem lógathatjuk a lábunkat. Tétlenül, kötelességek nélkül hasztalanok volnánk. Szabályok nélkül elveszettek. Mások nélkül magányosak, sőt akár hiányosak is. 
Rengeteg mindent lehetne még mondani. Én ezzel a témával kapcsolatban azonban elsősorban a fentiekre gondolok, a sok minden más mellett.
Szóval a válaszom:

Szerintem nem létezik tökéletes világ, sőt, még ennél jobb sem. Nem lennék képes felépíteni egy tökéletes világot. Tökéletes társadalom pedig szintén nincs itt a Földön, és nem is tudnánk létrehozni. Nem változtatnék semmin. 

C.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

YouTube csatornák amelyeket érdemes követni - I. rész

Halihó!
Üdv újra a blogon, köszi hogy ide kattintottál, azzal együtt hogy már lassan két hónapja inaktív a blogom.
Az igazság az hogy egy befejezett és két elkezdett bejegyzés van piszkozatban a bloggerben de nem voltak egyikkel sem igazán megelégedve, olyat pedig nem szeretnék közzétenni, nem látom sok értelmét.
Most viszont visszatértem, inkább nem ígérek semmit, ez a legjobb ígéret!
Köszönöm ha ide kattintottál, jó olvasást, nézelődést!

Ma olyan YouTube csatornákat szeretnék nektek mutatni amelyek olyan tartalmat osztanak meg hogy úgy láttam/gondoltam, ezeket nektek is ismernetek kell! Természetesen ha a te kedvenceid nem szerepelnek (legyen az bármilyen téma) akkor kommentben mindenképp oszd meg velünk! ;)

Jusuf
Jusuf aka Jasmine Svájcban él (((ha jól értelmeztem))), középiskolás, legfőbb témái pedig: vlogok, hogyan legyen produktívabb egy napod, instakép gyártás a barátaival, tippek tanuláshoz és egészséges életmódhoz és különböző outfit ötletek.
Már jó ideje követem ezt a lánykát…

Mit tegyél ha rossz kedved van?

Sziasztook!
Örülök hogy újra itt vagy, köszöntelek köreinkben! Ma egy kis segítős bejegyzést hoztam, vagy nem is tudom hogy nevezzem.
Ezek a tippek amiket megfogok veletek osztani mind olyan dolgokat tartalmaznak amiket én szoktam alkalmazni, nem garantált a 100%-os siker de egy próbát megérnek ;)
Vágjunk is bele!

Hallgass zenét!
Egy kis pontosítás, hallgasd a kedvenc zenéid! Azokat amiket a boldog időkben hallgatsz, amiktől legszívesebben táncra perdülnél és amik úgy belemásznak a fejedbe hogy napokig nem tudsz szabadulni tőlük! Próbálj az énekessel együtt énekelni, minnél jobban beleélni magad és egy idő után észre se fogod venni hogy már vagy 10x meghallgattad!Olvass bele a kedvenc könyvedbe!
Lehetőleg ne abba amelyiknek a végében meghal a kedvenc szereplőd mert az talán nem fog annyira feldobni. Keress egy kedvenc részt, vagy vicces jelenetet!

Menj el sétálni!
Egy jó hosszú séta a friss levegőn soha nem árt, ráadásul van időd gondolkodni, kiszellőztetni a fejed, vagy éppen …

Kedvenc Disney sorozataim

Halihóóó!
Már kicsit uncsi hogy minden nap csak a kajámról írok, szóval megnéztem az ötletes füzetem és úgy gondoltam hogy ezt már elég régóta halogatom ahoz hogy most írjak róla!

Évekig az volt a szombat-vasárnap reggeli "rutinom" hogy Disney, reggeli, nap további része. Én és a hugom nagyon-nagyon szerettük az ottani sorozatokat. Még mindig megvan a Waverly place-s füzetem és mappám!  Úgyhogy most megmutatom nektek gyerekkorom kedvenc szereplőit, helyszíneit! Tartsatok velem ha ti is szeretitek/szerettétek őket, ha nem akkor pedig még nem késő megszeretni!

Waverly Place varázslói
Két szó emberek. Russo család. Szerintem egyszerűen zseniálisak. Viccesek, szeretik egymást, egy nagyon jó csapat. A sorozatot 2007-től 2012-ig játszották és ez idő alatt rengeteg mindent átélhettünk ezzel a családdal (és persze Harper, meg Dean, meg Zeke és Juliet is fontos szereplők voltak (nekem legalábbis))
Miután a sorozat végetért volt egy különkiadás Alex kontra Alex címmel 2013-ban.


Hannah M…