Könyvajánló

Sziasztok!

El is érkeztünk az első könyvajánlónkhoz!
Egy olyan könyvet szeretnék veletek megismertetni amivel nekem is nagyon friss élményeim vannak. Szerdán könyvesboltban voltam és ott bukkantam rá az ifjúsági könyveknél.
A címe Minden, minden az írója pedig Nicola Yoon.

Az írónőről:
1972-ben Jamaicában született, itt és Brooklynban nőtt fel ahogy azt a fülszövegen is olvashatjuk. Jelenleg Los Angelesben, Kaliforniában él a férjével, a kötet illusztrátorával és a lányával.
A Minden, minden az első regénye, másik könyve The Sun Is Also a Star, amit nem láttam hogy eddig lefordítottak volna magyarra.

A könyv fülszövegén még Danielle Paige, Jennifer Niven és David Arnold ajánlója olvasható.

A könyv hátsó borítóján:
Nagyon ​​ritka, de nagyon híres betegségben szenvedek. Gyakorlatilag az egész világra allergiás vagyok. Sosem lépek ki a házból. Már tizenhét éve. Csak anyu és az ápolónőm, Carla van itt velem.
Aztán egy napon egy költöztető cég teherautója áll meg a szomszéd ház előtt. Kinézek az ablakomon, és akkor meglátom őt. Magas, vékony, és csak feketét visel – fekete a pólója, a nadrágja, az edzőcipője, sőt még a kötött sapkája is, ami alól egyáltalán nem lóg ki a haja. Észreveszi, hogy őt figyelem, és megakad rajtam a tekintete. Csak nézzük egymást. Olly a neve.
Lehet, hogy nem lehet megjósolni a jövőt, de azért ezt-azt mégis meg lehet. Például nagyjából biztos vagyok benne, hogy bele fogok szeretni Ollyba. És szinte biztos, hogy annak katasztrófa lesz a vége.

A történetről és a könyvről magáról:
Nagyon rég volt már olyan hogy ilyen gyorsan kiolvastam volna egy könyvet. Magával ragadott a sztori, imádtam a szereplőket és a könyv felépítését. A könyv naplószerű, mindent a főszereplő, Madeline szemszögéből olvasunk. Vannak benne egészen hosszú "normálisnak" mondható hosszúságú fejezetek is, meg alig negyed oldalas "helyzetjelentések". Nagyon tetszenek benne a rajzok amiket Nicola férje rajzolt, nagyon illenek a sztoriba. A könyv vége felé van egy elég nagy fordulat, bár volt ahol azt olvastam hogy mást nem lepett meg a dolog.
A szereplők szépen kidolgozottak, karakteresek (lol), bár én volt akinél úgy éreztem hogy nem ismertem eléggé meg.

Értékelés:
Szereplők: 10/8
Felépítése: 10/10
Borító: 10/10
Történet: 10/9

Végső soron mindenkinek ajánlom a könyvet, úgy hallottam film is lesz belőle. Alig várom ;)

A következő bejegyzésig puszi és mindenkinek szép hetet!
SR.


Megjegyzések

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Tippek nyelvtanuláshoz

januári kedvencek - 2019

Tanulj meg egyedül lenni!