Ugrás a fő tartalomra

Könyvajánló

Sziasztok!

El is érkeztünk az első könyvajánlónkhoz!
Egy olyan könyvet szeretnék veletek megismertetni amivel nekem is nagyon friss élményeim vannak. Szerdán könyvesboltban voltam és ott bukkantam rá az ifjúsági könyveknél.
A címe Minden, minden az írója pedig Nicola Yoon.

Az írónőről:
1972-ben Jamaicában született, itt és Brooklynban nőtt fel ahogy azt a fülszövegen is olvashatjuk. Jelenleg Los Angelesben, Kaliforniában él a férjével, a kötet illusztrátorával és a lányával.
A Minden, minden az első regénye, másik könyve The Sun Is Also a Star, amit nem láttam hogy eddig lefordítottak volna magyarra.

A könyv fülszövegén még Danielle Paige, Jennifer Niven és David Arnold ajánlója olvasható.

A könyv hátsó borítóján:
Nagyon ​​ritka, de nagyon híres betegségben szenvedek. Gyakorlatilag az egész világra allergiás vagyok. Sosem lépek ki a házból. Már tizenhét éve. Csak anyu és az ápolónőm, Carla van itt velem.
Aztán egy napon egy költöztető cég teherautója áll meg a szomszéd ház előtt. Kinézek az ablakomon, és akkor meglátom őt. Magas, vékony, és csak feketét visel – fekete a pólója, a nadrágja, az edzőcipője, sőt még a kötött sapkája is, ami alól egyáltalán nem lóg ki a haja. Észreveszi, hogy őt figyelem, és megakad rajtam a tekintete. Csak nézzük egymást. Olly a neve.
Lehet, hogy nem lehet megjósolni a jövőt, de azért ezt-azt mégis meg lehet. Például nagyjából biztos vagyok benne, hogy bele fogok szeretni Ollyba. És szinte biztos, hogy annak katasztrófa lesz a vége.

A történetről és a könyvről magáról:
Nagyon rég volt már olyan hogy ilyen gyorsan kiolvastam volna egy könyvet. Magával ragadott a sztori, imádtam a szereplőket és a könyv felépítését. A könyv naplószerű, mindent a főszereplő, Madeline szemszögéből olvasunk. Vannak benne egészen hosszú "normálisnak" mondható hosszúságú fejezetek is, meg alig negyed oldalas "helyzetjelentések". Nagyon tetszenek benne a rajzok amiket Nicola férje rajzolt, nagyon illenek a sztoriba. A könyv vége felé van egy elég nagy fordulat, bár volt ahol azt olvastam hogy mást nem lepett meg a dolog.
A szereplők szépen kidolgozottak, karakteresek (lol), bár én volt akinél úgy éreztem hogy nem ismertem eléggé meg.

Értékelés:
Szereplők: 10/8
Felépítése: 10/10
Borító: 10/10
Történet: 10/9

Végső soron mindenkinek ajánlom a könyvet, úgy hallottam film is lesz belőle. Alig várom ;)

A következő bejegyzésig puszi és mindenkinek szép hetet!
SR.


Megjegyzések

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

YouTube csatornák amelyeket érdemes követni - I. rész

Halihó!
Üdv újra a blogon, köszi hogy ide kattintottál, azzal együtt hogy már lassan két hónapja inaktív a blogom.
Az igazság az hogy egy befejezett és két elkezdett bejegyzés van piszkozatban a bloggerben de nem voltak egyikkel sem igazán megelégedve, olyat pedig nem szeretnék közzétenni, nem látom sok értelmét.
Most viszont visszatértem, inkább nem ígérek semmit, ez a legjobb ígéret!
Köszönöm ha ide kattintottál, jó olvasást, nézelődést!

Ma olyan YouTube csatornákat szeretnék nektek mutatni amelyek olyan tartalmat osztanak meg hogy úgy láttam/gondoltam, ezeket nektek is ismernetek kell! Természetesen ha a te kedvenceid nem szerepelnek (legyen az bármilyen téma) akkor kommentben mindenképp oszd meg velünk! ;)

Jusuf
Jusuf aka Jasmine Svájcban él (((ha jól értelmeztem))), középiskolás, legfőbb témái pedig: vlogok, hogyan legyen produktívabb egy napod, instakép gyártás a barátaival, tippek tanuláshoz és egészséges életmódhoz és különböző outfit ötletek.
Már jó ideje követem ezt a lánykát…

Mit tegyél ha rossz kedved van?

Sziasztook!
Örülök hogy újra itt vagy, köszöntelek köreinkben! Ma egy kis segítős bejegyzést hoztam, vagy nem is tudom hogy nevezzem.
Ezek a tippek amiket megfogok veletek osztani mind olyan dolgokat tartalmaznak amiket én szoktam alkalmazni, nem garantált a 100%-os siker de egy próbát megérnek ;)
Vágjunk is bele!

Hallgass zenét!
Egy kis pontosítás, hallgasd a kedvenc zenéid! Azokat amiket a boldog időkben hallgatsz, amiktől legszívesebben táncra perdülnél és amik úgy belemásznak a fejedbe hogy napokig nem tudsz szabadulni tőlük! Próbálj az énekessel együtt énekelni, minnél jobban beleélni magad és egy idő után észre se fogod venni hogy már vagy 10x meghallgattad!Olvass bele a kedvenc könyvedbe!
Lehetőleg ne abba amelyiknek a végében meghal a kedvenc szereplőd mert az talán nem fog annyira feldobni. Keress egy kedvenc részt, vagy vicces jelenetet!

Menj el sétálni!
Egy jó hosszú séta a friss levegőn soha nem árt, ráadásul van időd gondolkodni, kiszellőztetni a fejed, vagy éppen …

Kedvenc Disney sorozataim

Halihóóó!
Már kicsit uncsi hogy minden nap csak a kajámról írok, szóval megnéztem az ötletes füzetem és úgy gondoltam hogy ezt már elég régóta halogatom ahoz hogy most írjak róla!

Évekig az volt a szombat-vasárnap reggeli "rutinom" hogy Disney, reggeli, nap további része. Én és a hugom nagyon-nagyon szerettük az ottani sorozatokat. Még mindig megvan a Waverly place-s füzetem és mappám!  Úgyhogy most megmutatom nektek gyerekkorom kedvenc szereplőit, helyszíneit! Tartsatok velem ha ti is szeretitek/szerettétek őket, ha nem akkor pedig még nem késő megszeretni!

Waverly Place varázslói
Két szó emberek. Russo család. Szerintem egyszerűen zseniálisak. Viccesek, szeretik egymást, egy nagyon jó csapat. A sorozatot 2007-től 2012-ig játszották és ez idő alatt rengeteg mindent átélhettünk ezzel a családdal (és persze Harper, meg Dean, meg Zeke és Juliet is fontos szereplők voltak (nekem legalábbis))
Miután a sorozat végetért volt egy különkiadás Alex kontra Alex címmel 2013-ban.


Hannah M…